Hagedoren
De Echte Bakker

Historie

Historie van een bakkersfamilie

In 1935 werd Bakkerij Hagedoren opgericht door Bernard Hagedoren en Mia Hagedoren-van de Bosch. De bakkerij werd gebouwd op de Hommerterweg in Hoensbroek op de plek waar nu Knibbeler is gevestigd. Destijds was dit het enige pand op de hommerterweg. 2 Jaar later was dit pand echter al te klein en werd er aan de overzijde van de straat een nieuwe bakkerij gebouwd. Dit is nog steeds de locatie waar anno 2004 al het lekkere brood en banket wordt gemaakt: Hommerterweg 119 in Hoensbroek.

In de moeilijke beginjaren werd het brood nog met paard en wagen thuis bezorgd, maar Bakkerij Hagedoren was al spoedig de eerste bakker in de regio met een eigen auto. Bakkerij Hagedoren groeide na de oorlog gestaag door onder de bezielende leiding van Mia Hagedoren en door het vakmanschap van Bernard Hagedoren. Met name op het gebied van de thuisbezorging groeide het bedrijf hard.

Het gezin Hagedoren groeide ook hard, want na de oorlog bestond het gezin uit vader en moeder Hagedoren plus kinderen Wim, Ben, Jan, Miep, Theo, Herman, Wis, en Harry. Alle zonen m.u.v. Theo gingen in de bakkerij werken. Uiteindelijk bleven Jan en Wim in het bedrijf werkzaam.

In 1961 opende Bakkerij Hagedoren zijn eerste filiaal in Amstenrade. Dit werd 25 jaar lang aangestuurd door Truus Hagedoren, de echtgenote van Wim. Inmiddels had het bedrijf ook 5 bezorgwijken en had bakkerij Hagedoren in de hele regio naam en faam en werkten er zo’n 25 medewerkers in de bakkerij en in de winkels.

In 1965 werd een grote brood bakkerij bijgebouwd zodat het bedrijf kon verder groeien en kon beschikken over de modernste apparatuur.  In 1967 werd de bestaande winkel grondig verbouwd en was een van de modernste  winkels in het Hoensbroek van na de oorlog

Om de kwaliteit te blijven garanderen trad bakkerij Hagedoren in 1973 toe tot het Echte Bakkers gilde: het gilde van de betere bakkers in Nederland, waarbij alleen de beste worden toegelaten. Voortaan ging het bedrijf door het leven als Echte Bakker Hagedoren, bekend door het logo met het gele bakkertje!

In 1972  namen Jan en Wim de zaak over van hun ouders en met z’n tweeën wisten zij de familienaam hoog te houden. Jarenlang wisten zij zich in de regio Hoensbroek te onderscheiden. Zo wisten zij in 1985 en 1991 de Frans Peskens trofee te winnen op de Limburgse bakkersdagen. De officieuze Limburgse kampioenschappen voor brood en banketbakkers in Limburg. In 1993  werd het bedrijf uitgeroepen tot beste Echte Bakker van Limburg.  In 1979 kreeg het bedrijf uit handen van de burgemeester van Heerlen, de “kuup van Heelder” uitgereikt als uitvinder van de “Heerlens Kirsch vlaai”

In 1982 werd de hele bakkerij en de winkel in Hoenbroek nogmaals grondig verbouwd  tot de huidige omvang.

In 1994 trad Peter Hagedoren (met zijn vrouw Saskia) in de voetsporen van zijn vader Jan. Peter en Saskia namen in 1997 het bedrijf met succes over van vader Jan en oom Wim. Dat het bakkerstalent in de familie zit, blijkt want in 1998 werd Echte Bakker Hagedoren uitgeroepen tot Kampioen van Limburg.

In 1999 volgde een enorme uitbreiding van Echte Bakker Hagedoren door de overname van Luxe Bakkerij Broekmans met winkels in Oirsbeek en Heerlen.  Inmiddels werken er zo’n 65 medewerk(st) ers bij Echte Bakker Hagedoren.

In 2008 opende Echte Bakker Hagedoren een prachtige nieuwe winkel in Winkelcentrum “de Parel” in Brunssum. Het werd met voorsprong een van de modernste bakkerswinkels in Zuid Limburg. In 2012 werd er zelfs een tweede winkel in Brunssum geopend in Brunssum Noord op de Kennedy laan.

In 2010 bestond  Echte Bakker Hagedoren 75 jaar. In dit jubileum jaar is het pand in Hoensbroek gerenoveerd en werd ook deze winkel grondig verbouwd. Op de plek waar het 75 jaar geleden begon staat nu ook een hypermoderne prachtige bakkerswinkel. 

Op dit moment lopen er 3 kleine bakkertjes rond in de bakkerij van familie Hagedoren: het zijn de 2 dochtertjes en het zoontje van Peter en Saskia. Of zij ook in de voetsporen van pa willen treden?

Hagedoren, De Echte Bakker

Hommerterweg 119
6431 ET Hoensbroek
045-5212660
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten