Hagedoren
De Echte Bakker

Onderscheidingen

December 2015

Weer een landelijke top 10 notering en 5 sterren voor de weihnachts stol!

December 2015

December 2014:

Voor de derde maal op rij bij de top 3 van Nederland!

December 2014:

Echte Bakker Hagedoren wint prestigeuze vlaaikeuring 2015

Op woensdag 12 oktober werd Echte Bakker Hagedoren in de orangerie in Roermond uitgeroepen tot Limburgs beste vlaaibakker. Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel "Lekkerste ambachtelijke vlaai".

De wedstrijd spitste zich dit jaar toe op de appel en de pudding kruimel vlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld door een professionele wedstrijd jury.

Een bakker mocht zich na afloop een jaar lang "beste vlaaibakker van Limburg" noemen. Dit jaar was de grote winnaar Echte Bakker Hagedoren. Nummer 2 werd Bakkerij Bongers en de derde prijs ging naar Echte Bakker Joost Snijders.

Echte Bakker Hagedoren bakt beste paasbrood van Limburg in 2014

Afgelopen week werd in Ool de voorjaarskampioenendag van het Echte Bakkersgilde gehouden. Op deze dag werden desembroden en paasbroden gekeurd door de vakjury onder leiding van meester boulanger Peter Bienefelt.

De eerste plaats voor de desembroden ging naar Bakker Coen Peters uit Susteren. De eerste plaats bij de paasbroden ging naar Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek.

Echte Bakker Hagedoren bakt elk jaar geen paasbroden maar “Echte Paasstollen”. Deze Paasstollen hebben niet voor niks het zelfde model als de kerst stollen. Dit is namelijk de specialiteit van Echte Bakker Hagedoren waar hij afgelopen jaar nog nummer 2 van Nederland mee werd. De Echte Paasstollen hebben wel een ander recept. Een tipje van de sluier wil Peter Hagedoren wel oplichten: In de Paasstol zitten  nu bijvoorbeeld hele kleine bitterkoekjes en is er een vleugje bari amandel bitter toegevoegd om de Paasstol nog lekkerder te maken. natuurlijk zit de Paasstol ook barstens vol rozijnen, hazelnoten en amandelen en is hij gemaakt  met roomboter.

Echte Bakker Hagedoren bakt beste paasbrood van Limburg in 2014

Echte Bakker Hagedoren nu tweede van Nederland in 2013

Trots en teleurgesteld...Met een ongekend hoge score van 83 punten toch "slechts tweede van Nederland

Echte Bakker Hagedoren nu tweede van Nederland in 2013

Limburgse Kampioenschappen nonnevotten bakken

Woensdag 3 februari 2010 werden door de Media groep Limburg weer de Limburgse Kampioenschappen nonnevotten bakken gehouden. In 2009 werden de wedstrijden niet gehouden omdat “het niet meer zo spannend was” Vanwege de overweldigende reacties van de lezers van Dagblad De Limburger en Het Limburgs Dagblad werd de wedstrijd dit jaar wel weer gehouden.  Alle Limburgse bakkers kregen een uitnodiging om mee te doen.

Het was niet de eerste keer dat Echte Bakker Hagedoren won: Ook in 2003, 2007 en 2008 werd hij eerste.

Volgens Peter Hagedoren komt de eer toe aan zijn winnende Nonnevotten team bestaande uit Frank Bollen, Jean Ummels, Rick Meerveld, Kevin van der Zee, Mario Congiu, Cerylle van Oppen, Cristina Smits, Guus Boon, Joost van de Leemput, Chantalle van Opijnen, Juul Marcus onder leiding van chef Frans Kusters.  

Voor Limburgse bakkers is het winnen van de “nonnevotten kampioenschappen” rond  de carnavalstijd een “hoofdprijs”. De “nonnevot” is namelijk de meest verkochte lekkernij van Limburg rond de carnavalsdagen.
 

Echte Bakker Hagedoren, beste Kerststollen bakker van Limburg 2009

Sittard 18 november 2009: afgelopen woensdag werd op Kasteel Limbricht weer de jaarlijkse kampioenendag van de Echte Bakkers gehouden: “de champignons League” voor bakkend Limburg. Alle Limburgse Echte Bakkers waren present om een 6 tal producten  in te leveren en te laten keuren door een vakjury. Echte Bakker Hagedoren won het Koningsnummer “De kerststol”. De jury gaf de Kerststol 87 punten.  Op de tweede plaats  eindigde bakker Koolen uit Ell met 76 punten en op de derde plaats kwam Bakker Roubroeks uit Susteren met 75 punten.
Niet alleen won Echte Bakker Hagedoren de verkiezing van Beste Kersstollen Bakker. Hij vestigde ook een nieuw record. Nog nooit behaalde een bakker een score van 87 voor dit moeilijke kerst product.

Echte Bakker Hagedoren, beste Kerststollen bakker van Limburg 2011

Sittard 23 november 2011: wederom in Kasteel Iimbricht wordt echte bakker Hagedoren eerste met zijn kerststollen. Het parade paardje van de zaak. Peter Hagedoren is trots dat hij voor de tweede keer in 3 jaar deze hoofdprijs in de wacht sleept! 

Echte Bakker Hagedoren ontvangt onderscheiding uit handen van Bisschop Wiertz

Limbricht november 2008 : afgelopen week ontving Echte Bakker Hagedoren tot 2 maal toe uit handen van Bisschop Wiertz een onderscheiding. Op de Limburgse Kampioenschappen voor Echte Bakkers werd Echte Bakker Hagedoren uitgeroepen tot beste Christoffelvlaai bakker van Limburg. De Christoffelvlaai (harde wener bodem met Zwitserse room, kersen en chocolade slagroom) werd speciaal gekeurd op deze kampioenschappen om de aanwezigheid van de Limburgse Bisschop te onderstrepen. Monseigneur Wiertz was speciaal naar deze Limburgse Bakkerswedstrijd gekomen om het belang van de ambachtelijke bakkers voor de Limburgse samenleving te onderstrepen. Ambachtelijke bakkers zijn vaak sociale ontmoetingspunten voor de lokale bevolking en met name voor de ouderen binnen de kleinere gemeentes.

Echte Bakker Hagedoren vierde dubbel feest want hij werd ook nog eens uitgeroepen tot meeste innovatieve banket bakker van de Limburgse Echte Bakkers. Hij won deze onderscheiding met  zijn “caramel ijsbeer” , een heerlijke caramel parfait, ontworpen door chef patisserie Sjef Dormans  

Deze ijstaart is de hele maand bij alle Limburge Echte Bakkers te koop! De Christoffel vlaai is deze week uitsluitend bij Echte Bakker Hagedoren te verkrijgen tegen een gereduceerd bedrag!

Limburgs lekkerste vlaai komt uit Hoensbroek

Sittard  5 November 2006.  Afgelopen week werd wederom door de vakjury van het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger "de vlaai van de week" gekeurd. De keurmeesters gaan elke week bij een willekeurige Limburgse bakker onaangekondigd een vla kopen. De recensie van deze vlaai is elke zaterdag terug te vinden in de beide Dagbladen. Afgelopen week kwam men onverwachts bij Echte Bakker Hagedoren terecht. Er werd een zogenaamde Mont Blanc gekocht. Voor de kenners: een Mont Blanc is een bladerdeeg schelp gevuld met chocolade, Zwitserse room, perzikblokjes, advocaat en  slagroom. Hij is afgewerkt met rozijntjes en nougatine. Ondanks de kritische houding van de juryleden kwam Echte Bakker Hagedoren met vlag en wimpel door de test. Enkele citaten: "Deze Hagedoren is een Echte winnaar", krakend vers en erg machtig, maar ook machtig lekker", uiterlijk : een plaatje", “Limburgs lekkerst vlaai

Met deze recensie is Echte Bakker Hagedoren momenteel de nummer 1 van de Limburgse vlaaienkeuring test van de Limburger en het Limburgs Dagblad.

“De dubbel”

Echte Bakker Hagedoren leverde in 2003 een unieke prestatie. Volgens de oliebollen test van Het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger bakt Echte Bakker Hagedoren de beste oliebollen van Limburg. Op de tweede plaats eindigde bakker Wijnands en op de derde plaats kwam bakker Melotte.
Het unieke aan de prestatie van Echte Bakker Hagedoren is echter dat Echte Bakker Hagedoren in februari ook al werd uitgeroepen door beide Limburgse kranten tot beste Nonnevotten Bakker van 2003. Hiermee is Bakker Hagedoren de eerste Limburgse Bakker die ooit “de dubbel” heeft gewonnen.

“De dubbel”

Huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima

In december 2001 beleefde Echte Bakker Hagedoren op patisseriegebied een absoluut hoogtepunt. In de regio had Echte Bakker Hagedoren al jarenlang een naam hoog te houden  op het gebied van bruidstaarten, maar in 2001 werd ook de kans om zich landelijk te meten aan de meesters in de banketbakkers- en pattisseriewereld aangegrepen.

Echte Bakker Hagedoren mocht namens de provincie Limburg een inzending doen voor de expositie "ja ik wil, Koninklijke huwelijken door de eeuwen heen". Deze expositie werd gehouden op de vooravond van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima in de oude kerk te Amsterdam, en trok in twee maanden tijd meer dan honderdduizend bezoekers. De Koninklijke bruidstaart van Hagedoren was opgebouwd uit verschillende delen, allen in lichte tinten oranje. Het middelste deel werd gevormd door een taart in de vorm van de Provincie Limburg, met daarop karakteristieke eigenschappen van de Provincie zoals een mini carnavalsharmonie van marsepein, en mini vlaaitjes.

Uit alle inzendingen werd de inzending van Hagedoren door de vakjury gekozen als mooiste en origineelste. Als dank werd Peter Hagedoren met zijn vrouw uitgenodigd bij het Huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima.

Met het winnen van deze prestigieuze prijs bewees Hagedoren niet alleen een perfect brood te kunnen bakken, maar ook mee te kunnen draaien op het hoogste niveau op het gebied van patisserie en banket.

Huwelijksfeest van Willem Alexander en Maxima

Echte Bakker Hagedoren, eerste plaats van Limburg, derde plaats van Nederland kerststollen bakken 2012

Sittard – Nadat hij in november voor de derde keer, de eerste plaats behaalde bij de Kerststollencompetitie in Limburg sleept Peter Hagedoren nu de derde prijs in de wacht bij de landelijke keuring van het Echte Bakkersgilde met een score van 81 punten. Dat is continue topkwaliteit.

Kampioen Limburg

Op woensdag 21 november  werd op Kasteel Limbricht de jaarlijkse kampioenendag van de Limburgse Echte Bakkers gehouden: “De champignons League” voor bakkend Limburg. Alle Limburgse Echte Bakkers waren present om een 6 tal producten  in te leveren en te laten keuren door een vakjury.

Onder toeziend oog van juryvoorzitter en "broodgoeroe" Jan Zweistra werden de producten gekeurd en won Peter  Hagedoren uit Hoensbroek voor de derde keer op rij het koningsnummer “De kerststol”. De jury gaf de Kerststol op alle tien onderdelen een 8, goed voor een maximale score van 5 sterren binnen het Echte Bakkersgilde. "Samen met mijn gedreven bakkers hebben we onze droom weer kunnen waarmaken: het winnen van de hoogste prijs voor de Kerststol blijft fantastisch", aldus Peter Hagedoren.

Derde plaats landelijk

Op 5 december werd bekend gemaakt dat Hagedoren bij de landelijke keuring onder alle Echte Bakkers van Nederland de derde plaats behaalde. Hij moest collega’s Gommans uit Sevenum en Ed van Dommelen uit Maarssenbroek voor laten gaan.

In deze keuring werden 151 stollen, ingezonden door 74 Echte Bakkers, de afgelopen weken beoordeeld door de vakjury bestaande uitChris Scholtens, Gildemeester en Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Meneba.

Fantastisch

Scholtens: “De Weihnachtsstol van Hagedoren heeft een uitzonderlijk goede smaak. Ook de verdeling van de vulling is zeer goed en de spijs is mooi omsloten door het deeg. Zo valt deze er niet uit als je een plakje snijdt en dat is belangrijk voor de consument.”

In zijn reactie laat Peter weten dat hij zeer verrast is met beide prijzen. “Het is fantastisch dat onze Weihnachtsstol twee keer in de prijzen valt. Dat bewijst dat het niet een uitschieter is maar dat we continu kwaliteit bakken.”

Echte Bakker Hagedoren uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2009 bakkerij

Echte Bakker Hagedoren uit Hoensbroek is woensdag 22 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2009 Bakkerij. De prijsuitreiking vond plaats op Vakschool Wageningen bij de Jeugdvakwedstrijden mbo. Naast Echte Bakker Hagedoren waren Patisserie en Chocolaterie Jacques van Bragt uit Geldrop en Ambachtelijke Bakkerij van Esch CV uit Zevenhuizen (GN) genomineerd. Echte Bakker Hagedoren laat zien dat zij constant werkt aan een gestructureerde leeromgeving, aldus de commissie Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2009 Bakkerij. In het bedrijf wordt continu gewerkt aan de verwachtingen naar medewerkers, leerlingen en school. Het winnende leerbedrijf investeert in haar medewerkers. Hierbij besteedt men veel aandacht aan het individu, maar ook aan het proces en de inhoud van opleiden. Zo staat de mens centraal zonder dat de kwaliteitseisen uit het oog worden verloren.

Echte Bakker Hagedoren is een sociaal bedrijf dat zich in haar omgeving manifesteert. Het spreekt de commissie aan dat het winnende leerbedrijf structureel aandacht geeft aan de ontwikkeling en verbetering van het persoonlijk- en maatschappelijk functioneren, vakmanschap, begeleiding, opleidingsplanning, plezier in het werk en teamontwikkeling. Echte Bakker Hagedoren ontving haar prijs uit handen van de heer Marc Oonk van Banketbakkerij Gerhard Oonk, Leerbedrijf van het Jaar 2008 Bakkerij. Mevrouw Alien Cnossen, directeur van Kenwerk, gaf een toelichting op de verkiezing.

De commissie bestaat uit: de heren A. Janssens (voorzitter) (NBOV/NVB), H. van Boheemen (NBOV), E. Degen (Nederlands Bakkerij Centrum), L. van Beekum (FNV Bondgenoten), M. Oonk winnaar 2008), J. Verkley (winnaar 2007), C. Kooi (secretaris) (Kenwerk) en mevrouw M. Horeweg (organisatie) (Kenwerk). De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners uit de bakkerijsector om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de
bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Hagedoren, De Echte Bakker

Hommerterweg 119
6431 ET Hoensbroek
045-5212660
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten